PROSJEKTER

Prosjekter

Svelvik rotary klubb har vært engasjert i flere prosjekter i de senere år, men mest tid og RESSURSER har nok vært barnehjemmet i Litauen.

Det hele begynte med opprusting av barnehjemmet i Linkauciai med nye madrasser, dyner og puter til alle på hjemmet. Da vi så at dette ikke var nok, gikk vi løs på baderommene. Her var det en stor jobb å gjøre. I samarbeid med Panevezys  landkommune, og økonomisk bidrag fra Sande Rotary klubb og fire Rotary klubber i Trondheim kunne alle fire badene med toaletter og vaskerom ferdiggjøres. En stor og nødvendig oppgradering av barnehjemmets kjøkken ble også gjennomført med Panevezys landkommune som samarbeidspartner.
I de senere år har hjemmet blitt så flott modernisert, at vi måtte se oss om etter andre måter å hjelpe på. Vi fant derfor to studenter som vi hjalp økonomisk med sin videre utdannelse. Disse to er nå i full jobb, og vi kan si at vi lykkes med vårt engasjement. I og med at barnehjemmet greier seg sel, slipper vi ikke helt taket i Litauen. Vi har inngått et samarbeid med ARTA Rotary Club i Panevezys, hvor de fant frem til to vanskeligstilte familier. Her vil vi hjelpe disse økonomisk ved å gå til innkjøp av hverdagslige ting som vaskemaskin, komfyr og datautstyr.  De midlene som vi sender, forvaltes av ARTA RC, som igjen sørger for at familiene får det mest nødvendigste.
Se bilder under av familiene.

Men vi har ikke sluppet barnehjemmet helt i Linkauciai. Hvert år sender vi julegaver til alle barna, noe som blir satt stor pris på.
Det er vel flere av oss som har vært med på den berømte juleturen til Litauen under regi av Litauen komiteen. Bildet over viser familien  Asta Vedaraite.


Bildet viser familien Sandra Gurklyte.


Svelvik opplærings- og aktivitetssenter. Soa

SOA er en del av Svelviks kommunes opplærings- og aktivitetstilbud for personer med nedsatt funksjonsevne, fysisk og psykisk funksjonshemming.
På SOA er de opptatt av at alle skal ha en jobb som betyr at du er en del av fellesskapet. SOA tilbyr alle brukere en jobb tilpasset den enkelte interesser, behov og forutsetninger. 
SOA ønsket seg en strikkemaskin, og det er her Svelvik Rotary klubb kommer inn. Vi ville hjelpe SOA og satte i gang et prosjekt for å skaffe tilveie en strikkemaskin. Vi søkte District Grant for Rotaryåret 2014-2015 på kr. 10.000,- hvor vi selv skulle skyte inn kr. 5.000,-
Søknaden vår er innvilget, og vi har fått kr. 10.000,- til dette formålet. Dermed vil SOA kunne få strikkemaskin inklusiv opplæring og annet utstyr. Vi regner med at prosjektet er sluttført innen sommeren.

Leder for dette prosjektet er Inger Vedeler. 

Svelvik Rotary med gave til SOA som takk for sist. Ull får nå bein å gå på.


Foto: Svelviksposten

FORNØYD: Foran sitter Stig Rune og Karin med hvert sitt sitteunderlag de produserer.

Bak f.v. Line, Hege, Vidar, Maria, Invild og Inger
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Fabrikkjordet
Adresse: Storgaten 102 D
Postnummer: 3060
Sted: Svelvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...